| Логически загадки | |
|
+9fluffy SunSeeker SEVI yana85 FonVanc Boicheca Ving sexy lady HeagekBaTeH 13 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
HeagekBaTeH King of the world
Брой мнения : 417 Age : 39 Registration date : 15.11.2007
| Заглавие: Re: Логически загадки Сря Ное 28, 2007 3:03 pm | |
| | |
|
| |
sexy lady King of the universe
Брой мнения : 657 Age : 38 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Логически загадки Сря Ное 28, 2007 3:06 pm | |
| Еми като гледам отговаря на условието и едва ли има друг отговор Поздравления от мен! | |
|
| |
yana85 King of the world
Брой мнения : 368 Age : 39 Registration date : 23.11.2007
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 4:39 pm | |
| Поздравления и от мен за загадката HeagekBaTeH Нямаш равен на себе си, когато започнеш да разсъждаваш Но си мисля, че може би това няма да е единствения отговор, може пък годините на децата да са 1*4*9 например, защото не е посочено нищо за по-големите деца | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 5:07 pm | |
| А всъщност нито едното не е верният отговор! Тая задчка е бая гадничка! Аз не издъжах и я потърсих в нета, защото схванах логиката за очите, ама не и това за къщата, а то се оказа, че е важно! Отговора е друг, който не е толкова нетърпелив може да се пробва пак | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 5:41 pm | |
| На един празник в едно село било уредено състезание - щели да се надбягват с конете си двама момци от селото. Наградата за победителят била голяма. Само че условието в надбягването било доста странно: наградата щял да получи този, чийто кон стигне последен до финала!!! Качили се момците на конете си, развикали се хората, но ... никой от момците не мърда! Всеки чака другият да тръгне пръв, за да стигне той последен и да победи. Викали хората, викали, пък взели да се разотиват. В това време от селото излязъл един старец. Попитал каква е работата, помислил малко и казал на хората: - Върнете се! Нещата ще се наредят! Доближил се старецът до момците, които още стърчали на конете си, и ги помолил да слязат, за да им каже нещо на ухото. Слезли момците и старецът им прошепнал две-три думи. Момците веднага скочили на конете и препуснали с все сила! Какво им е прошепнал старецът | |
|
| |
yana85 King of the world
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 5:56 pm | |
| - sexy lady написа:
- А всъщност нито едното не е верният отговор! Тая задчка е бая гадничка! Аз не издъжах и я потърсих в нета, защото схванах логиката за очите, ама не и това за къщата, а то се оказа, че е важно! Отговора е друг, който не е толкова нетърпелив може да се пробва пак
Доста размишлявах над загадката, но вече честно казано не мога да измисля нищо , предлагам да кажеш отговора , за да не го търсим в нета и ние | |
|
| |
yana85 King of the world
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 5:58 pm | |
| - sexy lady написа:
- На един празник в едно село било уредено състезание - щели да се надбягват с конете си двама момци от селото. Наградата за победителят била голяма. Само че условието в надбягването било доста странно: наградата щял да получи този, чийто кон стигне последен до финала!!!
Качили се момците на конете си, развикали се хората, но ... никой от момците не мърда! Всеки чака другият да тръгне пръв, за да стигне той последен и да победи. Викали хората, викали, пък взели да се разотиват. В това време от селото излязъл един старец. Попитал каква е работата, помислил малко и казал на хората: - Върнете се! Нещата ще се наредят! Доближил се старецът до момците, които още стърчали на конете си, и ги помолил да слязат, за да им каже нещо на ухото. Слезли момците и старецът им прошепнал две-три думи. Момците веднага скочили на конете и препуснали с все сила!
Какво им е прошепнал старецът Мисля, че се сещам - Казал им е да си разменят конете | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 6:09 pm | |
| Супер си! ТОва е верният отговор | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 6:21 pm | |
| - Цитат :
- Защо никой от вас не почна да мисли за номера на къщата, и най-вече за това, защо програмиста е поискал още един джокер, за разлика от вас, той е знаел номера на къщата, значи е имал предимство в сметките, което вие нямате. Направил е сметките и нещо го е притеснило да даде еднозначен отговор. Затова е поискал още един джокер, а след като го е получил (сините очи), е дал еднозначен верен отговор.
Логиката е следната. Той знае номера на къщата, значи от всички тези варианти, той трябва да намери такъв, чийто сбор да е равен на номера на къщата отсреща. Но той горкият не успява да даде отговор, защо ? Точно тук се крие отговора, от всички възможни вариянти има само два, които дават еднакъв сбор, затова той не е могъл да отговори. От всички вариянти (ето няколко):
1 2 18 = 21 1 3 12 = 16 1 4 9 = 14 1 6 6 = 13 .. 2 2 9 = 13 2 3 6 = 11 .. 3 3 4 = 10 .. и тн. (не са чак толкова много, смятат се.)
Има само два, които да дават еднакакъв сбор - 13. Значи номера на къщата е 13-ти. От там идва объркването има две възможности, но правилният отговор е един, обаче след 2-рия джокер той вече знае, че най-малкото има сини очи.. следва, че има най-малко. Защото при варианта 2 2 9 има най-голямо, но има две най-малки (близо до това беше Виктор). Ето го и единственият възможен отговор тогава: 1 6 6 = 13 с произведение 36. Това е верният отговор, и никой не видях да е близо до отгатването му.
Това намерих! Доста подробно е, доста логично и ...никога нямаше да се сетя!!! | |
|
| |
yana85 King of the world
| Заглавие: Re: Логически загадки Чет Ное 29, 2007 9:36 pm | |
| Бкагодаря ти за цитата, аз също никога не бих се сетила за този отговор, много заплетена загадка | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 4:14 pm | |
| - sexy lady написа:
-
- Цитат :
- Защо никой от вас не почна да мисли за номера на къщата, и най-вече за това, защо програмиста е поискал още един джокер, за разлика от вас, той е знаел номера на къщата, значи е имал предимство в сметките, което вие нямате. Направил е сметките и нещо го е притеснило да даде еднозначен отговор. Затова е поискал още един джокер, а след като го е получил (сините очи), е дал еднозначен верен отговор.
Логиката е следната. Той знае номера на къщата, значи от всички тези варианти, той трябва да намери такъв, чийто сбор да е равен на номера на къщата отсреща. Но той горкият не успява да даде отговор, защо ? Точно тук се крие отговора, от всички възможни вариянти има само два, които дават еднакъв сбор, затова той не е могъл да отговори. От всички вариянти (ето няколко):
1 2 18 = 21 1 3 12 = 16 1 4 9 = 14 1 6 6 = 13 .. 2 2 9 = 13 2 3 6 = 11 .. 3 3 4 = 10 .. и тн. (не са чак толкова много, смятат се.)
Има само два, които да дават еднакакъв сбор - 13. Значи номера на къщата е 13-ти. От там идва объркването има две възможности, но правилният отговор е един, обаче след 2-рия джокер той вече знае, че най-малкото има сини очи.. следва, че има най-малко. Защото при варианта 2 2 9 има най-голямо, но има две най-малки (близо до това беше Виктор). Ето го и единственият възможен отговор тогава: 1 6 6 = 13 с произведение 36. Това е верният отговор, и никой не видях да е близо до отгатването му.
Това намерих! Доста подробно е, доста логично и ...никога нямаше да се сетя!!! Ехх поне съм сханал логиката за най-малкото.Супер задача беше това много ме накефи | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 4:31 pm | |
| С колко разрязвания най-малко може да разделите пита кашкавал на 8 равни парчета? Обосновете отговора си?
Забележка:Не можете да меститите кашкавала или нарязаните парчета.
Последната промяна е направена от на Пет Ное 30, 2007 4:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 4:36 pm | |
| ЕМи стандартния отговор е 4, но защо ли имам чувството, че това не е верният отговор | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 4:41 pm | |
| - sexy lady написа:
- ЕМи стандартния отговор е 4, но защо ли имам чувството, че това не е верният отговор
НЕ е този.Помисли пак! | |
|
| |
SunSeeker Superstar
Брой мнения : 193 Age : 39 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 4:50 pm | |
| 3 Подсказка да давам ли ? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 5:03 pm | |
| даааам аз искам П.П. Баха много як аватар, чак ми се допуши | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 5:09 pm | |
| В задачата изрично съм посочил, че трябва да има обосновка за отговора. | |
|
| |
SunSeeker Superstar
Брой мнения : 193 Age : 39 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Логически загадки Пет Ное 30, 2007 5:12 pm | |
| Мисли 3D вместо 2D :) Представи си една пита | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Нед Дек 02, 2007 1:44 pm | |
| Айде бе хора дайте накакъв отговор | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Нед Дек 02, 2007 2:41 pm | |
| Е той Sun Seeker даде, но не даде поясненията , за да се помъчим малко и ние как става С много жокери от негова страна и аз се сетих! | |
|
| |
yana85 King of the world
| Заглавие: Re: Логически загадки Нед Дек 02, 2007 6:59 pm | |
| Аз обаче не се сещам за отговора хайде, някой да го обясни | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Нед Дек 02, 2007 9:56 pm | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пон Дек 03, 2007 12:40 pm | |
| Такааааа, понеже никой явно не дава отговора или пък не го знаете или се правите, че го знаете, аз ще го напиша.Та взимаме една пита кашкавал срязваме я през средата по хоризонталата, получават се 2 парчета, после 1 през средата на едната вертикала- 4, още веднъж, обаче перпендикулярно на вече резнатото - 8. ПС:Яна, успокои ли се вече | |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически загадки Пон Дек 03, 2007 12:45 pm | |
| Сори, ама не съм влизала вчера, а и Баханов първи се сети за отговора и не бях аз човека който да обясни загадката! | |
|
| |
yana85 King of the world
| Заглавие: Re: Логически загадки Пон Дек 03, 2007 12:47 pm | |
| Благодаря за обяснението (и след това за жокера на живо ) , HeagekBaTeH | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Логически загадки | |
| |
|