| Четете ли? | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Almighty Admin
Брой мнения : 886 Age : 39 Registration date : 12.11.2007
| Заглавие: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 12:44 pm | |
| Така я да видиме сега кой не чете Питам ви четете ли, и ако да какво по точно - книги (романи), специализирана литература (за маркетинг, компютри, дърворезба и др.), списания,вестници (в интернет или на хартиен носител) или въобще не четете? Тази тема е провокирана от едни интересен факт, който се забелязва при мен.Когато бях дете въобще не обичах да чета,родителите ми постоянно ме караха и се карахме много яко за това.Сега обаче като се сетя какво ме караха да чета нищо чудно, че съм се дърпал.На много от вас ще им се стори чудно, но никога на мен не са ми харесвали романите, измислени историй, ако ще и да са на световноизвестни автори.Пробвал съм се да чета такива книги, но нещо не ми грабват интереса.Повечко почнах да чета като станах студент, но това беше неизбежно, защото трябваше да си взимам изпитите!Сега обаче нещата седят по друг начин.Маркетинга ми завъртя главата и разбрах, че това е нещото с което искам да се занимавам и постоянно чета различни специализирани статии в тази област, за да знам как се развиват нещата в тази сфера и за да се уча.Мога да кажа, че един роман със сигурност не може да предизвика такъв интерес в мен, освен ако не е по действителни събития, но тогава май няма да е роман (не съм добре запознат ) В крайна сметка се радвам, че открих литература, която ми е интересна за четене.100% застъпвам идеята, че трябва да се чете, независими какво, за да се обогатява човек.В противен случай мозъка му залоява | |
|
| |
Ving King of the world
Брой мнения : 370 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 12:59 pm | |
| Емка хаха евалата за Маркетинга!Аз да ти кажа честно в послесно време грам ама грам не чета никаква литература.Нещо в последно време изгубих интерес към абсолютно всичко.То да ти кажа си личи кога човек чете и кога не!е аз съм от втория тип за момента!надявам се скоро време да стана от първия | |
|
| |
rampage Moderator
Брой мнения : 111 Age : 40 Location : Sofia Registration date : 15.11.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 1:00 pm | |
| Бате, замислял ли си се, че всичката тая простотия която се носи по училищата, нета и къде ли още не, се дължи на супер затъпяващите тинейджъри, които по-далече от оная си работа, teenproblem и новата дрешка не вижда... Примери много, не ми се търси въобще. Мога да кажа за себе си, че не чета много. Причината е, че по цял ден бачкам и няма кога. Четенето ми е предимно в интернет и не е свързано с нещо конкретно...Интересува ме нещо - чета. Жалко е, но в момента нещата са такива. Художествена литература си е художествена литература, нищо не може да я замени... | |
|
| |
Almighty Admin
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 1:22 pm | |
| Е не си мислете, че аз съм голямата читанка.Ванка това, което каза си мисля , че е така при всеки.Има моменти , в който на човек с нищо не му се занимава та камо ли да чете.Разбира се, че този въпрос е и свързан с времето.Дори обаче и прочитането на новините днес си е някакво четене, малко или много си обогатяваш речника и кръгозора.А за поколенията след нас (няколко години, защото тука май сме различни набори повечето) нямам думи просто - това което Марто каза (новите дрешки, напивания и купони)е напълно вярно, макар че има и доста умни младежи, който не си пилеят времето с глупости.На фона на повечето, обаче те са рядкост. | |
|
| |
sexy lady King of the universe
Брой мнения : 657 Age : 38 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 2:07 pm | |
| Не обичам да чета кой знае колко много! И мен като малка ме караха и много мразех! За първи път ми се дочете книга след първата сесия в университета, но този път (за ралзика от сесията) за развлечение! Сега през няколко месеца супер много ми се чете, но трудно намирам стойностни книжки, който да ме грабнат Според мен четенето на книга е една страхотна възможност човек да избяга от реалността и да се отнесе в един свят, който до голяма степен е създаден от автора на книгата, но се доразвива, благодарение на въобразжението ни. Що се отнася за четенето като цяло, на каквато и да е литература, според мен не само обогатява речника и кръгозора, а и правописа ни! Хора всички тук сме достатъчно интелигентни и пишем грамотно, но на какви абсурди попадам.... (любимото ми е "фюлми", написано няколко пъти на 1 страница, което доказва, че не е просто грешка от бързане, а една жестока заблуда за правописа на тази дума) | |
|
| |
Almighty Admin
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 2:20 pm | |
| Не знам защо, но при мен не се получава това с книгата - да избягам от реалността.По-скоро го постигам чрез филми | |
|
| |
SunSeeker Superstar
Брой мнения : 193 Age : 39 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 2:23 pm | |
| Ейии браво ,вие ме подсетихте ,че бях хванал една книжка и днеска може да си поизгувя времето с това. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 2:29 pm | |
| Онази яката, която четеше един път на работа?? Има и филм?? И беше доста интересен сюжета, но не го помня | |
|
| |
SunSeeker Superstar
Брой мнения : 193 Age : 39 Registration date : 13.11.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 2:31 pm | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 2:39 pm | |
| Аааа да, точно така! Като я прочетеш може да я дадеш насам! | |
|
| |
HeagekBaTeH King of the world
Брой мнения : 417 Age : 39 Registration date : 15.11.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 5:31 pm | |
| Оооо, Емо, супер тема си пуснал.Четенето ми беше едно от любимите занимания.Помня често че криех книги зад леглото ми защото по цял ден четях и не учех за училище.Чак когато станах в 12-ти клас и трябваше да уча за изпита спрях да чета книги.Днес прочитам основно интернет новините и някой или друг вестник.Нямам никакво време за книги а и рядко имам добри условия за четене(т.е.тишина и спокойствие), но твърдо съм на мнението, че трябва да се чете. | |
|
| |
fluffy Star
Брой мнения : 139 Registration date : 04.12.2007
| Заглавие: Re: Четете ли? Сря Дек 05, 2007 6:05 pm | |
| А книгите дето си ги чел и си ги крил зад леглото на каква тема бяха??? | |
|
| |
HeagekBaTeH King of the world
Брой мнения : 417 Age : 39 Registration date : 15.11.2007
| |
| |